Demo Site

Tuesday 18 May 2010

Who The Fuck Are Arctic Monkeys?

   Naujas blog'as apie muziką. Keli autoriai. Skirtingos nuomonės. Tikimės, kad kažkas skaitys, kažkam patiks ir kažkas mus palaikys.
   Prisistatymui pasirinkom parašyti po trumpą apibendrinimą, bei savą nuomonę, apie pakankamai žymią ir jauną britų grupę - Arctic Monkeys.


Arcticai...khem...kada aš jų paskutinį kartą klausiau? SENAI! Kodėl? Todėl, kad jie truputėlį lievi :D Kartais gerai jų paklausyt, kadangi tarp mano klausomiausių dainų mažai linksmų tėra, tad tamparam! kai noris kažko linksmo, klausom arcticus! Mano Laste jie užima garbingą septintą vietą! Vūhųųųųų! Šiaip pripažįstu, jog 'Old yellow bricks' ir 'Teddy picker' yra vienos iš kūliškiausių ^^
Kara


Jie tokie linksmi ir liūdni. Pikti ir įsimylėję. Švelniosios jų pusės neatradau, kol nepaklausiau akustinių įrašų. Vis dėl to jie gali būti romantiški. Beždžionėse žavi ne tik Alex'o balsas, bet ir stiprus britiškas akcentas, kuris sugeba pabrėžti svarbiausius dainos momentus. Klausant jų, jaučiasi mažas efektų naudojimas. T.y. Jų live'ai yra taip pat gerai atlikti, kad sunku atskirti nuo įrašo. Ar jie atrastų publiką Lietuvoje? Tikriausiai, kad taip. Arctic'ai yra pakankamai plataus stiliaus, jauni, energingi ir žinomi. Tačiau, koks susidarytų įspūdis apie patį koncertą, įvertinant dvejas puses: blogoji, tai mūsų arenos. Ar jos yra pakankamai geros? Ir geroji - publika, kuri gaudama tokias progas, atsidžiaugia maksimaliai. Monkeys naujausia kūryba yra tokia "tipo subrendus", kas man nelabai patinka. Bent jau kol kas. Geriausiu jų CD aš laikau "Favorite Worst Nightmare". Jis toks tarpinis, pakankamai įsimylėjęs, bet ir greit supykstantis. O geriausia daina - 505. Kažkuom labai labai labai žavi, paliečia širdį giliau... Žinoma, Arctic Monkeys moka ir perdirbti dainas. Jų cover'iai visada skamba įdomiai. Nėra pakeisto ritmo ar per daug improvizacijų. Tas pats, bet daugiau rokenrolo. Jų albumų artwork'ai? Paprasti ir neišsišokantys. Tiesiog. Dabar telieka laukti kas bus ateity. Pradės išaugti iš indie, pasiūlys dar daugiau baladžių ar vis dar taškysis pagal greitus riff'us?
KarOle.



apie arctic‘us žinau nedaug. nežinau jų visų vardų, kas su kuo draugauja, miega ir begalės dalykų, kuriuos turėtų žinot fanai. žinau nedaug: tai, kad jie kilę iš Britanijos, iš Šefildo, išgarsėjo per maispeisą, groja indie, o vokalistas- Alexas yra labai seksi. bet ne tame esmė juk.



pradėjau jų klausyt net pati neatmenu kada. žinau, kad suvedžiau gūglėn pavadinimą ir parsisiunčiau bet kokias dainas, kurios nieko nereiškia. tada klausiau klausiau, kol užkabino riffai, alekso „repavimas“, žodžiai, dainų nuotaikingumas. tik po kiek laiko atradau ramiasias arctic‘ų dainas, tas, nuo kurių oda pagaugais eina. o kai atradau akustinį diską, ak:)



pirmi du diskai beveik niekuo nesiskiria, bet trečiasis, kuriame visų dainų tempas sulėtėjęs mažiausiai dvigubai, pribloškė. tai buvo kažkas naujo, net alekso balsas atrodo pasenėjęs. prie tokių arctic monkeys daugeliui reikėjo priprasti, o daug kas tik nuo humbug‘o juos ir atrado. žinoma, buvo tokių, kurie pasakė šūdas. o aš? aš tiesiog toliau klausau ir mėgaujuos, ir laukiu jų atvykstant kažkur arčiau Lietuvos:)

milda



Arcticai yr gėris. Kaip minimum, vienas iš lyderiaujančių bandų man. Keisčiausias bruožas jų - vieno, epinio gabalo neturėjimas. Yra begalė žiauriai gerų dainų, didžioji dalis, bet geriausios nėr. Dar vienas keistas bruožas - nežinau katras albumas kiečiausias. Žinau tik tiek, kad kad Favourite Worst Nightmare yr prasčiausias, nors vistiek yr žiauriai geras. O pats geriausias bruožas - live. Arcticai tikrai būtų nr1 mano tope, kur surašyti bandai į kurių gigus norėčiau nueit labiausiai. Jei reik priežasties, tai Readingas09' tiks labiausiai. Turneris geriaus skamba live, o ir atlikimai žiauriai patobulėjo per tą periodą iki Humbugo.



Karoč iš tiesų tai Arcticai liks visada tais, kurie buvo tarp tų (:D) trijų grupių, kurios buvo pamatai mano normaliam muzikiniam išsivystymui ir aš tikrai, dabar juos mėgstu nemažiau negu tada, prieš 3metus.







p.s kątik pastebėjau kad Arcticų inicialai tokie pat kaip Mamontovo. Įdomu čia šiaip sutapimas? :D

Marchello



Arctic Monkeys. Vos išgirdus šitą pavadinimą man iškart norisi ‚padalint‘ jų egzistavimo laikotarpį į dvi dalis: senuosius - geriuosius AM ir naujuosius. Senasis laikotarpis pasibaigė tikriausiai po to, kai Alexas įkūrė projektą The Last Shadow Puppets. Iki tada, Monkeys atrodė tobula, britiška, neatsibostanti indie rocko grupė, kuri turėjo begales skirtingų dainų įvairioms nuotaikoms ir talentingą vokalistą (su labai seksi britišku akcentu ir šiaip, gražiu balsu). Bet kai pirmą kartą išgirdau The Last Shadow Puppets, Arctic Monkeys patapo eiline švelnaus rokelio grupe. Aš tikrai neneigsiu, kad Monkeys live‘ai yra įspūdingi, ir Alexas moka nuostabiai dainuot gyvai.. nepabijosiu to žodžio savo mėgstamai grupei pasakyt, bet paskutinis albumas yra šlamštas. Šlamštas. Paklausius „Favourite Worst Nightmare“ ir „Humbug“ jaučiasi toks didžiulis skirtumas tarp albumų, kad rodos, jog juos įrašė dvi skirtingos grupės. Ir dar, niekada nekreipiu didelio dėmesio į klipus, bet šito albumo dainų klipai buvo tikrai ŽIAURŪS. Ypač "Cornerstone".



Reziumė būtų tokia, kad išsisėmė bachūrėliai, ir nieko gero nebeparodo. Aš visdar naiviai tikiuosi, kad Alexas išleis antrą albumą su Miles Kane, nes pirmas buvo fantastiškas.

Danielė.

4 comments:

Anonymous said...

Gera idėja blogo.Perskaičiau vieno mintis,galvoju "Aha,pritariu".Bet po to perskaičius visus,nebežinau nė kas geriausiai apibūdino.Visi išskirtinai ir puikiai. :)

Kara said...

mano tai iš vis ROOOOOOOFL. nu mano parašyta visada kaip darželinuko. Va B)

Marchello said...

Vsio narmalna. Tavo prikoliškiausias.:D

Gyte said...

i like the old ones and the new ones :)
o jei trumpai - lyrics yra tikrai originalūs + energija yra tikrai užkrečianti = laba labai gera grupė, kurianti labai gerą muziką.

Post a Comment

Labels

10 (1) A-Ha (1) albumai (4) alina (3) arctic (1) Arctic Monkeys (8) Artworks (2) asmeniškumai (1) Atika (1) atostogos (1) atradimai (1) b-sides (3) Bangles (1) beady eye (1) bieber (1) Biplan (1) birute (3) Birutė (17) Brainers (1) cd (3) chairs and tables (1) Cher (1) chicken (1) clayderman (1) cob (1) coldplay (3) Colour of the trap (1) covers (1) Cyndi Lauper (1) dainų žodžiai (1) Damien Rice (1) Danielė (3) debiutas (2) debiutinis (2) depeche mode (1) directing (1) diskai (3) Editors (2) evil twin (1) festivaliai (2) flamingo (5) florence and the machine (1) folk (1) Franz Ferdinand (2) freaks on floor (1) gang (1) garbanotas bosistas (1) George Michael (1) gera (3) gig (5) gimtadienis (1) give me fire (1) Gravel (4) gravity the seducer (1) grupes (5) hard (1) Humbug (2) Inculto (1) indie (2) interpol (1) interviu (2) itaka (1) Jurga (1) justin (1) karole (19) karolė (8) kate nash (1) kaunas (1) Kelly Jones (1) Kings Of Leon (2) kompaktai (2) koncertai (3) koncertas (4) kongresu (1) kuryba (1) labtwat (1) ladytron (1) last season (1) laukiami (2) lietuva (3) linksmos (1) liūdnos (1) livecamp (2) liverpool (4) loftas (1) Luke Pritchard (1) lyrics (3) mando diao (3) markas palubenka (1) martynas (3) matthew morrison (1) meilė (1) melanie pain (1) metų laikai (1) michael bubble (1) milda (23) miles kane (2) miroslavas (1) monkeys (1) muzika (2) my little sue (1) mylo (1) naubertas (1) naujas CD (2) neisleistos (1) nepatinka (1) nevirskinu (1) Nirvana (1) noel gallagher (1) nouvelle vague (1) nuomones (6) nuorodos (1) Oasis (3) phoenix (2) piano (1) Pitbul (1) Placebo (2) playlist (3) Pockets Full Of Fun (1) pogo (2) pop (3) priestaravimai (2) priežastis (1) progfest (1) quality (1) records (1) red hot chili peppers (2) rekomendacijos (4) rekomenduojam (4) richard (1) rock (4) Rock am ring (1) ruduo (2) rumai (1) Ščiogolevaitė (1) šiauliai (2) siena (3) Sigur Rós (1) single (2) sinickis (4) soundtrack (1) spring (1) Stereophonics (1) Sterephonics (1) suck it and see (3) sugalvojau daina as vonioj (1) Švedija (1) tattoo (1) the baseballs (1) the colours of bubbles (8) the cure (1) the killers (1) The Kooks (3) The Last Shadow Puppets (3) the national (1) The Smiths (1) the strokes (1) The xx (2) tomas (3) Tomas Sinickis (2) topai (4) torrent (1) video (1) Viršeliai (2) visi (3) Wham (1) white lies (1) winter (1) wolf (1) wolf gang (1) wolfgang (1) wolfmother (1) xyloto (1) zudyt (1)

Playlist